Usuń swoje dane
Ostatnia aktualizacja: 24 września 2026
Jest to tłumaczenie przekazane w celach informacyjnych; rozstrzygająca jest wersja francuska.
Możesz w każdej chwili usunąć swoje konto Kargit i powiązane z nim dane — samodzielnie i natychmiast, także jeśli logujesz się przez Google lub Facebook.
1. Usunięcie konta w aplikacji
- Zaloguj się do Kargit w ten sam sposób co zwykle (e-mail i hasło, Google lub Facebook).
- Kliknij swoje imię w prawym górnym rogu, aby otworzyć „Mój profil”.
- Kliknij „Usuń moje konto” pod przyciskiem „Wyloguj się”, a następnie potwierdź.
Usunięcie jest natychmiastowe i ostateczne: konta nie można potem odzyskać.
2. Jeśli nie możesz się już zalogować
Napisz do nas na contact@kargit.fr z adresu e-mail powiązanego z kontem, prosząc o jego usunięcie. Usuwamy je w terminie najwyżej jednego miesiąca i potwierdzamy to e-mailem. Jeśli prośba nie pochodzi z adresu konta, możemy poprosić Cię o potwierdzenie tożsamości.
3. Co jest usuwane, a co jest zachowywane
| Dane | Po usunięciu |
|---|---|
| Konto: adres e-mail, imię lub pseudonim, zaszyfrowane hasło, identyfikator Google lub Facebook | Usuwane natychmiast |
| Profil i preferencje: pojazd, adresy, ustawienia obliczeń, posiadane abonamenty, wykluczeni operatorzy i stacje | Usuwane natychmiast |
| Ulubione trasy | Usuwane natychmiast |
| Zapis do newslettera i na oferty partnerów | Usuwany natychmiast: nie otrzymujesz już niczego |
| Wiadomości wysłane przez formularz kontaktowy | Przechowywane przez 12 miesięcy od wysłania, następnie usuwane automatycznie |
| Historia e-maili wysłanych przez Kargit (powitanie, zapomniane hasło, newsletter) | Przechowywana przez 12 miesięcy od wysłania, następnie usuwana automatycznie |
| Wyszukiwania tras | Nigdy niepowiązane z Twoim kontem; usuwane automatycznie po 12 miesiącach |
| Kopie zapasowe (używane wyłącznie do przywrócenia usługi po awarii) | Zastępowane z czasem; najstarsze są usuwane najpóźniej po 6 miesiącach |
4. Jeśli logujesz się przez Google lub Facebook
Usunięcie konta Kargit (sekcja 1) kasuje dane, które posiada Kargit. Możesz także cofnąć Kargit dostęp do swojego konta Google lub Facebook w ich własnych ustawieniach:
- Google : myaccount.google.com/connections, wybierz Kargit, a następnie usuń połączenie.
- Facebook : Ustawienia i prywatność › Ustawienia › Aplikacje i witryny, wybierz Kargit, a następnie „Usuń”.
Cofnięcie tego dostępu uniemożliwia logowanie do Kargit tą metodą, ale nie usuwa Twojego konta Kargit: aby je usunąć, wykonaj wcześniej sekcję 1 albo napisz do nas (sekcja 2).
5. Dowiedz się więcej
Dane przetwarzane przez Kargit, okresy ich przechowywania oraz Twoje pozostałe prawa (dostęp, sprostowanie, sprzeciw…) opisano szczegółowo w polityce prywatności.